Bamya tohumunun faydaları nelerdir?

ABONE OL

Günümüzde özellikle hayatımıza Covid-19'un girmesiyle herkes sağlığına ve bağışıklığına daha dikkat etmeye başladı. İlaçların yanı sıra doğanın mucizevi etkiler bırakan bitki, meyve, sebzeleri bu dönemde rağbet görmeye başladı. Bamya tohumu da onlardan biri. Faydalarıyla ve doğal olmasıyla halk tarafından sıka tercih edilmeye başlandı.

Bamya tohumu, bamyanın içindeki çekirdeklerin ayrıştırılıp kurutulmuş halidir. Taze olarak bamyayı tüketmek istemeyenler bu şekilde kullanımını tercih ediyor. Kendiniz yapabileceğiniz gibi çoğu aktardan da bamya tohumunu bulabilirsiniz.

İçeriğinde bolca vitamin ve mineral bulunur. Kalsiyum, demir, çinko açısından oldukçe zengindir. Menapoz dönemi kadınlarda kemik erimesi başlayabileceği için tercih edebilirler. Demir içeriği dolayısıyla kansızlık bulunan kişilerde ürünü denemelidir. 
Hastalıkların arttığı günümüzde enfeksiyon ve virüse karşı bağışıklığımızı kuvvetlendirmek için de tercih edebiliriz. Bağışıklık güçlendirme de yapılan araştırmalara göre oldukç faydası vardır. Kanser oluşumunu engeller, tümör yayılımını ve yayılmasını önler. Kolestrolü düşürür ve dengeye girmesini sağlar. Sindirim sistemine de faydası oldukça fazladır. Hazımsızlık gibi problemleri olan hastalar tükettiğinde faydasını görecektir.

Kilo vermeyede yardımcı olan bamya tohumu uzun süre tokluk hissi sağlar. Lifli yapısı sayesinde sindirimi uzun süre devam eder, tok olma hissi verir. İdrar söktürücüğü özelliği de vardır. 
Yukarıda bahsettiğimiz ve daha da fazlası faydası olan bamya tohumu peki nasıl tüketilir?
En çok tercih edilen yöntem oda sıcaklığındaki suda bir gün önceden 7-9 tane tohumu bekletip ertesi gün aç karnına içmektir. Eğer ek rahatsızlığınız veya düzenli tüketmek zorunda kullandığınız ilç varsa, gebelik durumu varsa mutlaka doktora danışıp kullanmalısınız.

Bamya tohumu, bamya tohumu faydaları, bamya tohumu neye yarar

bamya tohumu nasıl tüketilir bamya tohumunun faydaları nelerdir