Bahariye Mevlevihanesi'nde "Şiirlerin Diliyle Filistin" programı yapıldı

ABONE OL

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) işbirliğinde "Şiirlerin Diliyle Filistin" etkinliği...

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve Dünya Dergiler Birliği (DERGİBİR) işbirliğinde Şiirlerin Diliyle Filistin etkinliği düzenlendi.

İMH'nin Bahariye Mevlevihanesi'ndeki Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, 20 farklı şairin şiirleri okundu.

Sürgün Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Bulayır, AA muhabirine, Filistin'de bütün dünyanın gözleri önünde büyük bir katliam yapıldığını ifade ederek, Bizler de sanatçılara olarak 'Ne yapabiliriz?' diye düşündük. Şiirler üzerinden sesimizi yükseltebiliriz, Filistin'in yanında durduğumuzu haykırabiliriz. Tüm dergilere ve sanatçılara açık çağrıda bulunduk ve bugün hep birlikte şiirlerimizle sesimizi duyurmak istedik. dedi.

İnsicam Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Özel de sanatın hayatı hem anlamlandırdığını hem de kalıcı hale getirdiğini aktararak, Şiir bizim kültürümüzün ve tarihimizin taşıyıcı unsurlarından birisidir. Yani hüzünleri, sevinçleri, ölümleri, doğumları kalıcı haline getiren bir kültür unsuru. Bugün resim yapanın resimle, fotoğraf çekenin fotoğrafıyla, şiir yazanın da şiirleriyle bu konuyu gündeme taşıması lazım. Bugün de Filistin konusunda yazılmış şiirleri mümkün olursa şairlerinden dinleyeceğiz. Gündemi şiirlerle yoğurmak istiyoruz. diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Sefa Bahar ise Filistin için şiirleri konuşturacaklarını dile getirerek, Ahmet Mercan'ın Gazzeli Gülsüm şiirini okuyacağını söyledi.

Programda Suavi Kemal Yazgıç, Ömer Erdem, Hüseyin Akın, Şakir Kurtulmuş, Akif İnan, Nizar Kabbani, Ahmet Mercan ve Elyasa Koytak'ın da aralarında bulunduğu şairlerin konuyla ilgili şiirleri okundu.

Etkinlikte ayrıca gelirleri Gazze'ye bağışlanmak adına Yediveren, Şahit, Müstahak, Enderun, Belagat, Aras, Haki, İnsicam ve Sürgün dergileri stant açtı.