Azerbaycan Adalet Bakanlığı heyeti CTE'yi ziyaret etti

ABONE OL

Azerbaycan Adalet Bakanlığı Heyeti Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etti.

Türk ceza infaz sisteminde yürütülen sağlık hizmetlerini yerinde incelemek üzere ülkemize gelen Azerbaycan Adalet Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Cemil Kamilli ve beraberindeki heyet Genel Müdürlüğümüze bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ülkemizi ziyaret eden heyeti Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım makamında ağırladı. Genel Müdür Yıldırım, iki dost ve kardeş ülke arasında yapılabilecek iş birlikleri ile ilgili istişarede bulunurken, Türk ceza infaz sisteminde yürütülen sağlık faaliyetleri alanında kaydedilen ilerleme ve yürütülen projeler hakkında heyete bilgi verdi.

Ziyaret kapsamında, yapılan toplantıda konuk heyete Genel Müdürlük yetkililerince bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca Genel Müdürlükte bulunan Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Elektronik İzleme Merkezi hakkında ve Genel Müdürlük bünyesinde yürütülen projelerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Cemil Kamilli başkanlığındaki ziyaret, Hastane Müdürü Cengiz Allazov, Tedavi Organizasyonu Dairesi Müfettişleri Hekim Yunus Mammadov ve Hekim Ziya Ağazade ile birlikte, ceza infaz kurumlarında sağlık hizmetlerinin organizasyonu, madde bağımlılarına yönelik tedavi uygulamaları ve psikiyatri tedavi programlarını yerinde incelemek üzere gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi Devlet Hastanesi ve Ceza İnfaz Kurumları ziyaret edildi. Azerbaycan heyeti ayrıca, İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve kurum bünyesinde bulunan bağımlılıkla mücadele kapsamında kurulan Bağımsızlık Köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi.