Ankara Adliyesinin temeli atıldı

ABONE OL

Yeni Ankara Adalet Sarayının temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'daki adliye binalarının dağınık olduğuna işaret ederek, "Bu bölünmüş, parçalanmış yapıyı bizim tek çatı altında birleştirmemiz gerekiyordu. Ankaramızda yüksek mahkemelerimizin tamamı modern binalara kavuştu, şimdi sıra Ankara Adalet Sarayımıza geldi." dedi.

Ankara Adalet Sarayı'nın temeli, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı törenle atıldı.

Bakan Tunç, Ankara'ya yaraşır, çağın gereklerine uygun, modern ve donanımlı adalet binasına kavuşmanın ilk adımını attıklarını belirterek, adalet binasının Ankara'ya ve yargı teşkilatına hayırlı olmasını diledi.

2002'de 78 olan müstakil adliye sayısını 366'ya çıkardıklarını kaydeden Bakan Tunç, adliye binalarının teknolojinin tüm imkanlarıyla donatıldığını söyledi.

Adalet Bakanı Tunç, adaletin tecellisi, adalete erişim ve güvenilir adalet sisteminin tesisi noktasında reformlar yapmaya devam edeceklerine de vurgu yaptı.