Adliyede avukata saldırı: 2 gözaltı

ABONE OL

Adliyede avukata saldıran 2 şüpheli şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan Adalet Sarayında meydana gelen olayda, saldırıya uğrayan avukat darp edildi.

Adliye kaynaklarından alıan bilgiye göre; vekaletini aldığı dava dosyasını incelemek üzere adliyeye giden avukat Yusuf Kudin, burada karşılaştığı E.A. ve yanında bulunan ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin fiziki saldırısına uğradı.

Adliyede görev yapan polis ekiplerinin olaya müdahale etmesi üzerine 2 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheli şahısların avukata önce küfür ettiği ardından darp ettiği öğrenildi.

BARO'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Şanlıurfa Barosundan saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklama: Baromuz avukatlarından Av.Yusuf Kudin Viranşehir Adliyesi içerisinde görevini ifa ettiği sırada E.K isimli şahsın fiziki saldırısına maruz kalmış ve yaralanmıştır.

Mesleğimizi icra ettiğimiz Adliye Binaları içerisinde dahi güvende olamadığımız şiddete maruz kaldığımız mesleki kimliğimizin,yaşam hakkımızın ve vücut bütünlüğümüzün tehlike altında olduğu bir adalet düzeni içerisinde yurttaşların hak arama özgürlüğü güvencesinden bahsedilemeyecektir.

Son bir kaç ay içerisinde avukata yönelik şiddete ilişkin tavrımızı ve taleplerimizi dile getirmemize rağmen avukata yönelik şiddete karşı yeterli koruyucu tedbirler alınamamış bununla ilgili somut hiç adım atılamamıştır.

Meslektaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında güvenlik tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması adına süreç hassasiyetle baromuz tarafından takip edilmekte olup meslektaşımız Av.Yusuf KUDİN ile dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz.