Adalet Bakanlığı Ümit Özdağ'dan şikayetçi oldu

ABONE OL

Adalet Bakanlığı Ümit Özdağ'dan şikayetçi oldu. Konu Suriyeliler.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ resmi twitter hesabından şu paylaşımı yapmıştı: "Aşağıda görseli verilen Suriye Aile Hukuku isimli kitap Adalet Bakanlığı tarafından Aile Mahkemelerine gönderilmiştir. MÖHUK madde 4/1-a:"Vatansızlar ve mülteciler hakkında yerleşim yeri, bulunmadığı hâllerde mutad mesken, o da yok ise dava tarihinde bulunduğu ülke hukuku,” uyarınca uygulanacak hukuk belirtilmiştir."

"Barolarımız tarafından bu güne kadar Birleşmiş Milletlerin sağladığı bütçe ile söz konusu sığınmacı ve mültecilere ilişkin masraflar karşılanmış olsada bugün itibariyle bu bütçeden fon sağlanmıyor olup, barolarımız aslında kaçak çalışan ihtiyacı olmayan kişilere de adli yardım taleplerine sorumluluk almamak adına cevap vermek zorunda kalıyorlar. 
Adli yardım tarafından avukata ödenecek ücret ve en basit haliyle tebligat ve tercümeler nedeniyle 10 binlerce Türk lirası yine milletimizin cebinden çıkıyor. Keza sürekli suça karışan, hatta deport edilmesine rağmen bilinçli şekilde suça karışan sığınmacı ve kaçaklara CMK aracılığı ile avukat sağlanmak zorunda kalınıyor."

BAKANLIK ŞİKAYETÇİ OLDU

Ümit Özdağ'ın iddialarıyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanlığı ise iddiaların asılsız olduğu belirtilerek Özdağ hakkında şikayetçi olunduğu açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklama: "Ayrıca Ümit Özdağ'ın yine X platformundan önce paylaşıp sonra sildiği 'Hakimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirmede bulunacakları' ve 'Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığına' yönelik ifadeleri de gerçek dışıdır. Halkımızı yanıltmaya yönelik asılsız paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır."