Adalet Bakanlığı personellerinin esnek çalışması
Koronavirüs vaka sayısı 30 binlere dayandı, ölü sayısı ise 150 civarında. Önümüzdeki günlerde vaka sayısının artması kaçınılmaz bir durum. Adalet Bakanlığı gibi kritik öneme sahip bakanlıklarda esnek ve dönüşümlü çalışmanın yeniden başlatılması büyük öneme sahip.
Ülkemizde ve dünyada görülen, küresel bir salgın haline gelen ve ölümlere neden olan COVID-19'un bulaştırıcılığının önlenmesi ve hastalık vakalarında tedaviye yönelik tedbirlerin alınması kapsamında, daha önce kurumlarda esnek çalışma, dönüşümlü çalışma ve uzaktan çalışma gibi çalışma şekilleri ile kamu hizmetleri aksamadan yürütüldü. Mart ayında başlayan kontrollü normalleşme sürecinde, mutasyonlu virüsün yüksek bulaşıcılığı ve normalleşme sonucunda artan vaka sayısı korkutucu hale gelmiş,
Kamu kurumları özellikle ceza infaz kurumlarında görev yapan personelde normalleşme sürecinin dışında tutulmuş personel izolasyon altında 7 ile 10 gün arasında kurumlara göre ceza infaz kurumunda kalarak COVID-19'un ceza infaz kurumuna bulaşmaması için büyük gayret göstermişlerdir.
Kamuda kritik hizmetlerin yürütüldüğü adliye ve ceza infaz kurumlarında insan sirkülasyonunun artması sebebi ile mutasyonlu virüsün adliye ve ceza infaz kurumlarına yayılması sonucu kurum hizmetlerinde aksamaya yol açtığı yönünde bilgiler gelmektedir. Devletin kamu hizmetini ve adaletin hızlı yürütülmesi için kritik kurumlarda oluşabilecek 14 gün gibi kapatılması adli ve infaz hizmetlerinin aksatılmasına yol açtığı, iki hafta birimin mahkemenin kapalı olması yargı ve infaz hizmetlerinin aksatılması tahliye işlemleri gibi önemli işlemlerin aksatılması oluşabilecek mağduriyetleri arttırmaktadır.
Kamu kurumlarda kritik görevlerde esnek çalışma sisteminin tekrar gündeme gelmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hizmetlerde aksama ve ilerde telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açmaması için kamuda farklı çalışma sistemlerinin tekrar değerlendirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.
adalet.tv / özel haber