Adalet Bakanı: üretime katılan mahkumlar daha az suç işliyor

ABONE OL

Adalet Bakanı: "üretime katılan mahkumlar daha az suç işliyor"

Adalet Bakanı Tunç, cezaevlerinde bulunan kişilere yönelik her kademede eğitim öğretim faaliyeti sağlandığını belirterek, açılan kurslarda 2023'te 3 bin 575 kişinin, 2024'te ise şu ana kadar 1620 kişinin okuma yazma öğrendiğini bildirdi.

Hükümlü ve tutuklulara yönelik meslek edindirme çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Adalet Bakanı Tunç, "Meslek kazanan ve üretime katılan mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra daha az suç işleme eğiliminde olduğunu ve bu sistemin toplum güvenliğine katkı sunduğunu görüyoruz. Bizler bu konuda hedef koyarken içerisinden çıktığımız medeniyetin gereklerine uygun olarak insanlarımızı kazanmayı ve yüksek değerler ile donatarak topluma geri dönmelerini amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bakan Tunç, işyurtlarının birer fabrika gibi çalışmaya devam ettiğini dile getirerek, mobilyadan tekstile, inşaat ve onarımdan gıda ve tarım ürünleri üretimine kadar birçok alanda üretim yapıldığını ifade etti.

İşyurtlarındaki üretimin ekonomiye de katkı sağladığını bildiren Bakan Tunç, elde edilen gelirin vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmesi adına fiziki ihtiyaçların karşılanmasında kullanıldığını kaydetti.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci de kurumun hükümlü ve tutuklulara meslek edindirmeyi amaçladığını belirterek, cezaevlerinde bulunan birçok kişinin meslek sahibi yapıldığını kaydetti.