Adalet Akademisinden yenilik haberi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Adalet Akademisi (TAA) tarafından kurulan online eğitim platformu ile hem hukukçulara yönelik uzmanlık gerektiren konularda hem de isteyen vatandaşlara yönelik temel konularda hukuk eğitimi verileceğini söyledi.
Güven veren adalet için etkin eğitim anlayışıyla hareket eden Türkiye Adalet Akademisi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Türkiye Adalet Akademisi, hukuk ve adalet alanındaki dijital eğitim içeriklerini sem.taa.gov.tr adresinden hem uzman hukukçuların hem de vatandaşların hizmetine sundu. Herkes için hukuk eğitimi yaklaşımıyla Türkiye Adalet Akademisi tarafından hazırlanan dijital eğitim içerikleri iki kategoride oluşturuldu. İlk kategori içerisinde hâkimler, Cumhuriyet savcıları, hâkim-savcı adayları, avukatlar, akademisyenler gibi hukukçulara yönelik uzmanlık eğitimi bulunuyor. İkinci kategoride ise vatandaşların hukuk bilgisinin artırılması ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu hukukî konularda bilgi eksikliğinin tamamlanmasına yönelik temel eğitim şeklinde düzenlendi.
PLATFORM E-DEVLET İLE ENTEGRE EDİLDİ
Dijital eğitim platformu vatandaşların hukuk ve adalet alanında doğru bilgiye kolaylıkla ulaşabilmesine imkân sağlamak için e-devlet sistemi ile entegre edildi. Öte yandan platform için TÜBİTAK ile iş birliği içinde Yapay Zekâ Destekli Dijital Dönüşüm Projesiyle yapay zekâya dayalı ve sertifikalı olarak programlanmak üzere çalışmalar devam ediyor. Proje ile yapay zekâ tabanlı kişiselleştirilmiş e-eğitim içerikleri oluşturulacak, akıllı öğrenme teknolojileri geliştirilerek dijital dönüşüm bütünüyle sağlanacak.
ADALET AKADEMİMİZİN KAPASİTESİNİ ARTTIRMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Adalet Akademimizin kapasitesini arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Teknoloji destekli adalet, özellikli dijital çağda dijital dönüşüm ve yargıda da yapay zekânın uygulanmasını yargısal süreçleri hızlandıracağına inanıyoruz. Bu kapsamda bizim zaten UYAP tecrübemiz var.” dedi.