Açık cezaevlerinde faaliyetler 1 kasım tarihine kadar ertelendi, izinlerin durumu henüz belli olmadı

ABONE OL

Açık cezaevlerinde mahkumların izinleri ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bütün cezaevlerinde gerçekleştirilen faaliyetler 01 Kasım 2020 tarihinek adar ertelendi. Açık cezaevlerindeki mahkumların %90'ı izinde olduğu için mahkumlar izinlerin uzatılıp uzatılmadığını merakla bekliyor. İzinler ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Açık cezaevlerinde bütün faaliyetlerin de 01 Kasım 2020 tarihine kadar ertelendiği öğrenildi. İzinler hakkında yakın zamanda resmi açıklama yapılması bekleniyor.

"Açık cezaevleri de dâhil olmak üzere hükümlülerin dışarıyla teması neticesinde cezaevlerine koronavirüs taşımasına neden olacak kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin vb. işyurdu faaliyetlerinin askıya alınması... " kararları alındığı öğrenildi.
adalet.tv / özel haber

TEDBİRLER NEDEN ALINIYOR?
Cezaevlerinin toplu olarak yaşanan yerler olması ve bulaşıcı hastalıklar açısından risk oluşturması nedeniyle 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 6. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi, Cezaevlerinin Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmeliğin 96. maddesi ve yukarıda belirtilen ilgi yazılar uyarınca ceza infaz kurumlarında özel önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. 
Söz konusu yazılarda belirtilen önlem ve tedbirlere titizlikle riayet edilmesine devam edilmesi; ayrıca yazılarda bahsi geçen faaliyetlerden bazılarının belirtilen erteleme sürelerinin tamamlanmış olması nedeniyle Bilimsel Danışma Kurulundan tekrar görüş alınması ihtiyacı hasıl olmuştur. Sağlık Bakanlığının 24 Eylül 2020 tarihli ve 13588366 - 149 - E . 1533 sayılı yazısı ile bildirilen Bilimsel Danışma Kurulu Tavsiye Kararları doğrultusunda 01 Ekin 2020 tarihinden itibaren belirtilen hususlarda süreler tekrar uzatıldığı öğrenildi.

açık cezaevi cezaevi izin korona cezaevi cezaevi izni