Aile Mahkemesinin kararına Sağlık Bakanlığından itiraz

Aile Mahkemesinin kararına Sağlık Bakanlığından itiraz geldi. Konu: "topuk kanı" kararı

Aile Mahkemesinin kararına Sağlık Bakanlığından itiraz
Editör: adalet.tv
23 Ağustos 2024 - 10:04
Ulusal basında geniş yer bulan haber Aile Mahkemesi ile Sağlık Bakanlığı arasında geçiyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kars Adliyesinde bulunan Aile Mahkemesi tarafından, 20 Ağustos 2024'de, topuk kanı alınması hakkında verilen kararın, ilk derece mahkemesi kararı olduğu ve kesin hüküm taşımadığı belirtildi.

Yazılı açıklama metni: "Kesin hüküm niteliği taşımayan mezkur kararın hatalı olduğunu değerlendirdiğimizden, bu karara karşı Bakanlığımızca istinaf yoluna başvuru süreci ivedilikle başlatılmıştır. Hukukun, adalet ve doğruluk temelinde vereceği karara olan inancımız tam olduğundan, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar Yenidoğan Tarama Programı aynı şekilde devam edecektir."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kars ilinde anne ve baba K.S ile S.S, doğuştan zeka geriliği, beyin hasarı, kas hastalıkları ve ölümlere yol açabilen hastalıkların taranması için bebeklerinden topuk kanı alınmasını kabul etmedi.

Uzun uğraşlar sonucu ailenin ikna edilememesi üzerine Sağlık İl Müdürlüğü mahkemeye başvurdu. Sağlık İl Müdürlüğü'nün talebini reddeden mahkeme, gerekçeli kararında çocuğun ebeveynlerinin topuk kanı vermeme özgürlüğü olduğunu belirtti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum