Adliyede tahliye borsası kuranlar hakkında iddianame düzenlendi

Adliyede tahliye borsası kuran şüpheliler hakkında iddianame düzenlendi, aralarında avukatlar ve eski askerde var.

Adliyede tahliye borsası kuranlar hakkında iddianame düzenlendi
Editör: adalet.tv
07 Ağustos 2024 - 10:07
Diyarbakır'da uyuşturucu, cinayet ve organize suç örgütü davalarından ceza infaz kurumlarında tutukluolarak yargılanan sanıkların tahliyesi ve tutuksuz olanların ise beraati karşılığında 78 fırsatçıyı dolandırarak milyonlarca TL kazanç elde ettikleri iddiasıyla 6'sı avukat 18 sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Alınan bilgiye göre dosya kapsamında bazı hakim, savcı ve mahkeme başkanları için HSK'dan soruşturma izni istendi.

Dosya kapsamında UYAP kayıtları kapsamlı olarak incelendiğinde bnazı çete üyelerinin cezaevlerinden tahliye edildikleri ortaya çıktı.

Yargılaması devam eden sanıklar hakkında 20 yıldan 350 yıla kadar hapis cezası istenirken, olaylara ismi karıştığı iddia edilen hakim, savcı ve mahkeme başkanlarıyla ilgili de adli ve idari yönden soruşturma yapılması için HSK'dan izin bekleniyor.

TAHLİYE BORSASI KURMUŞLAR

Adliyede tahliye borsası kuran ve 78 kişiyi dolandıran kişilerin 6'sı avukat, 1 emekli uzman çavuş ve 1 emekli yüzbaşı bulunuyor.

Alınan bilgiye göre 2’si avukat 7 sanığın tutuklu olarak yargılanacağı davada 2 avukat hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

R.T. isimli şüphelinin 150 civarında rüşvet olayına karıştığı ve onun itirafları ile dosyanın çözüldüğü aktarıldı. R.T. isimli sanığın itirafların rüşvet pazarlıkları detaylarıyla anlatıldı.

Uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar, cinayet işleyenler ve mafya tipi yapılanma oluşturanların bu örgüte tahliye ve beraat umuduyla milyonlarca lira para aktardığı belirtildi.

Bilnidiği üzere kolluk ekipleri tarafından teknik ve fiziki takipe alınan şüphelilere Mayıs ayında operasyon yapılmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum