Adil Yaşam Derneği: Özel değil genel af

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu'ndan AF açıklaması.

Adil Yaşam Derneği: Özel değil genel af
Editör: adalet.tv
28 Ağustos 2024 - 10:39 - Güncelleme: 28 Ağustos 2024 - 11:02
Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu'nun açıklaması: Dilan Polat için yapılan soruşturma ve suçlamalar ağır ceza alınmasını gerektirirken; görgüsüzlüğü nedeniyle tepki çekip, ardından paranın vermiş olduğu güçle adli tatilde tahliye oldu... Kadir Şeker bir kişinin ölümüne sebebiyet verdiği halde sırf olay kadını korumak sıfatı ile yapıldığı için en az cezayı aldı ve herkes ona destek oldu... HDP binası önündeki anneler terörist çocuklarını bekliyor ve hükümetin politikası sebebiyle affediliyor... 28 Şubat generalleri hastalık gerekçesiyle affediliyor, Hizbullah davası sanıkları farklı gerekçelerle affediliyor. Bu ülkede yargılama hakkı ihlalleri bu kadar yüksekken bir kişinin tahliye olup olmaması parası olmasına mı haklı olmasına mı bağlıdır?

Yüzbinlerce insan sesi duyulmadığı için cezaevlerinde çürütülüyor. Anayasa mahkemesinin yargılama hak ihlalleri yüzde 77 bunların birçoğuna sebebiyet veren fetö'cü hakim savcılar bunlar terör suçlaması ile görevlerinden alınıp cezaevine atılırken yerlerine gelen tecrübesiz hakim savcılar yanlış ve haksız kararlara devam ediyor.

Bu sebeple hükümete ve devleti yönetenlere sesleniyoruz: Bizler bu ülkenin asli vatandaşlarıyız, Adil yargılama yollarını açamıyorsanız yukarıda belirttiğim örnekleri de göz önünde bulundurarak bir şans verip inisiyatif alıp kendi öz vatandaşlarınızı affedin.
Cumhuriyet tarihinde 47 kez af çıkarılmış hatta bazen terör dahi affedilmiş, oysa ihanet eden değil hata yapanlar affedilir cumhuriyetin ikinci, Türkiye'nin yüzyılında toplumsal barış için Affet Türkiyem

Muhammed Haluk Çavuşoğlu 
Adil Yaşam Derneği

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum