Adalet Sen Genel Başkanından "12 Eylül darbesi" açıklaması

Adalet Sen Genel Başkanından "12 Eylül darbesi" açıklaması geldi.

Adalet Sen Genel Başkanından "12 Eylül darbesi" açıklaması
Editör: adalet.tv
12 Eylül 2024 - 15:30
Adalet Sen Genel Başkanı Niyaz Dülger'in konuyla ilgili yaptığı açıklama: Bugün, demokrasimize ve milli irademize vurulan en büyük darbelerden biri olan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümünde, bu karanlık günü bir kez daha lanetliyoruz.

12 Eylül darbesi, ülkemizin geleceğini karartan, temel hak ve özgürlüklerin çiğnendiği, binlerce vatandaşımızın mağdur edildiği bir dönemin simgesidir. Bu darbe, sadece siyasi partileri ve parlamentoyu değil, halkımızın demokratik tercihlerini de hiçe saymış, toplumu derin yaralarla baş başa bırakmıştır.

Yaşanan acılar ve adaletsizlikler hiçbir zaman unutulmamalıdır. Demokrasiye olan inancımızı her zaman koruyacak ve bu tür anti-demokratik müdahalelere karşı durmayı bir görev bileceğiz. İnsan hakları, adalet ve hukukun üstünlüğü, bu topraklarda sonsuza dek hüküm sürecektir.

12 Eylül’de yaşanan tüm acıları ve baskıları unutmadık, unutturmayacağız. Bugün, bir kez daha demokrasimize ve millet iradesine sahip çıkıyor, darbe döneminde yaşamını yitiren, işkence gören ve mağdur edilen tüm vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Demokrasi, daima kazanacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum