Adalet Sen Genel Başkanından 'yüzde 1' açıklaması

Adalet Sen'den 'yüzde 1' açıklaması geldi. Sendikanın mücadelesi sonuç verdi.

Adalet Sen Genel Başkanından 'yüzde 1' açıklaması
Editör: adalet.tv
29 Temmuz 2024 - 12:38
Genel Başkan Niyaz Düler'in açıklaması: Bugün TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda %1 barajı iptal edilmiştir. Bu gelişme, sendikal çeşitliliği ve demokratik temsiliyeti güçlendirmek adına önemli bir adımdır.

%1 barajının kaldırılması, sendikalar arasında adil bir rekabet ortamı sağlayarak, tüm sendikaların üyelerine toplu sözleşme ikramiyesi ödeyebilmesine olanak tanıyacaktır. Ayrıca, farklı hizmet kollarında çalışan kamu görevlilerinin özgün ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan sendikaların faaliyetlerini sürdürebilmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir.

Adalet Sen olarak, bu olumlu gelişmenin sendikal örgütlenmeyi ve demokratik temsiliyeti güçlendireceğine inanıyoruz. Kamu görevlilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Adalet Sen'den yapılan açıklama: Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenmesi teklif edilen yeni madde ile ilgili yapılan düzenlemeler sonucunda, %1 barajı kaldırılmıştır. Bu değişiklikle birlikte, sendika üyesi olan tüm kamu çalışanları, toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabileceklerdir. Hayırlı olsun!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum