Adalet Sen'den 'kademe ilerlemesi' açıklaması

Adalet Sen'den 'kademe ilerlemesi' açıklaması yapıldı.

Adalet Sen'den 'kademe ilerlemesi' açıklaması
Editör: adalet.tv
12 Eylül 2024 - 14:53
Adalet Sen Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklama: Adalet Sen olarak, sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecinde yaşadığı hak kayıplarını önlemek için verdiğimiz mücadele başarıyla sonuçlanmıştır. 2017 yılında açtığımız ve öncüsü olduğumuz dava neticesinde, sözleşmeli personelin kademe ilerlemesi hakkı kazanılmıştı. Bu önemli kazanım, kadroya geçen personeller için önemli bir hak sağlamıştır ve Adalet Sen’in kararlı mücadelesiyle elde edilmiştir.

Bu dava sonucunda, sözleşmeli olarak geçirilen sürelerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi hizmet süresine dahil edilmesi ve disiplin cezası almaksızın geçirilen 8 yıllık sürenin memuriyette esas alınması gerektiği karara bağlanmıştır. Bu sayede, sözleşmeli personellerin kadroya geçişteki mağduriyetleri giderilmiş ve hak ettikleri kademe ilerlemeleri sağlanmıştır.

Adalet Sen olarak, Cumhurbaşkanlığına, Adalet Bakanlığı’na bu hakların tanınması için birçok talepte bulunduk ve ilgili kurumlarla sürekli iletişim halinde kalarak süreci yakından takip ettik. 

Ayrıca, davaların sonucunda hükmedilen vekalet ücretlerinin kamuya zarar verdiğine dair taleplerimizi de yetkili mercilere ilettik. Kamu kaynaklarının gereksiz harcamalarla zarar görmemesi için çözüm önerilerimizi sunduk. 

Sonuç olarak, sözleşmeli personelin bu haklardan dava açmaksızın yararlanabileceği bugün tüm birimlere gönderilen yazı neticesiyle sağlanmıştır.

Mücadelemizin bir sonraki adımı olarak, 2016 yılına ait derece hakkının dava açılmaksızın tanınması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Adalet Sen olarak, üyelerimizin her zaman yanında olacak ve bu süreçteki tüm hukuki ve idari gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum