Adalet Bakanlığı promosyon güncellemesi ilgisiz kaldı

Adalet Bakanlığında görev yapan memurların maaş promosyonu güncellemesi konusu ilgisiz kaldı. Adalet TV ailesi olarak konunun takibini sürdürmeye devam ediyoruz.

Adalet Bakanlığı promosyon güncellemesi ilgisiz kaldı
Editör: adalet.tv
21 Ağustos 2024 - 10:26
Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan bütün memurlar tek bir anlaşma ile maaşlarını Vakıf Bankasından alıyor. Yapılan son anlaşma enflasyon karşısında artan maaş zam oranları ile anlamını yitirmişti.

Promosyon anlaşmasının güncellenmesini isteyen memurların talepleri bakanlık tarafından resmiyete dökülmüş ilgili banka ile iletişim kurulmuştu.

Ancak son bilgilere göre; bakanlığın yazılarına banka cevap vermemişti. Sendikaların ısrarı ve memurların talepleri devam ediyor. Adalet Sen yönetimi de konuyu siyasilerle olan ziyaretlerde gündeme getirerek güncellemenin geciktirilmemesi, bankayla bir an evvel masaya oturulması gerektiğini dile getirmişti.

Yerel seçimler öncesi sıcak gündem olan "promosyon güncellemeleri" son 2 aydır ilgisiz kalmış durumda. Konu gündeme gelmez oldu.

Adalet Bakanı konuyla ilgili olarak en son şu açıklamayı yapmıştı: Bir haber sitesine röportaj veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "22/01/2023 tarihinde ve 07/05/2024 tarihinde tekiden yazışma yapılmış yazı cevabının gelmesi beklenilmektedir. Cevabi yazı neticesine göre güncelleme değerlendirmesi yapılacaktır."

Adalet Sen yönetimi ise konunun takibini belirten şu açıklamayı yapmıştı: Değerli Üyelerimiz ve meslektaşlarımız, 16 Mayıs 2024 tarihli ve E…3662 sayılı Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen yazıya istinaden, maaş promosyonu güncellemesi konusunda önemli bir gelişme yaşanmıştır.

Daha önce 13 Eylül 2023 ve 31 Ocak 2024 tarihlerinde Bakanlığımıza yazılı olarak başvuruda bulunmuş ve bu konunun yakından takipçisi olduğumuzu belirtmiştik.

Türkiye Vakıflar Bankası’nın ilk çeyrekte elde ettiği kâr da göz önünde bulundurularak, bu sürecin hızlandırılması ve bir an önce ilgili bankanın gerekli adımları atması için ısrarla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Promosyon protokolünün günümüz koşullarına uygun olarak güncellenmesi hakkında Türkiye Vakıflar Bankasının bir an önce harekete geçerek beklentiyi karşılaması ve yazı cevabının bir an önce sonuçlandırılması 180 bin Adalet Bakanlığı Personelinin beklentiye girdiğinin unutulmaması gerekmektedir.

Bu önemli gelişmeyi siz değerli üyelerimizle ve meslektaşlarımızla paylaşmaktan ve promosyon güncellemesi hususunun yakın takipçisi olmaya devam edeceğimizi bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Dokuzuncu koyden
    3 hafta önce
    Korler sagirlar birbirini agirlar
  • Cybernetic
    3 hafta önce
    Hali hazırda ihalenin süresi 1 yılın altına düştü, az daha bekleyip tüm gücümüzle yeni ihale için uğraşsak daha iyi olacak.