Adalet Bakanından 'Yargı Paketi' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 'Yargı Paketi' açıklaması geldi.

Adalet Bakanından 'Yargı Paketi' açıklaması
Editör: adalet.tv
12 Temmuz 2024 - 12:38
Uzun süredir gündemde olan 9'uncu yargı paketi geçtiğimiz hafta TBMM'ye gönderilmiş ve dün akşam ise Meclis Adalet Komisyonundan geçmişti.

9'uncu Yargı paketinin Resmi Gazete'de yasalaşıp yürürlüğe girmesinin ardından 10'uncu yargı paketinin hazırlıklarına başlanılacağı öğrenildi. 10'uncu yargı paketinin ise daha kapsamlı olması bekleniyor.

TBMM Adalet Komisyonundan geçen 9'uncu Yargı paketiyle ilgili olarak Bakan Tunç şu açıklamayı yaptı;

9. Yargı paketi TBMM Adalet Komisyon’unda kabul edildi. Komisyonun değerli Başkan ve üyelerine, kıymetli milletvekillerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyor, önümüzdeki günlerde Genel Kurul’da görüşülecek olan Kanun Teklifinin ülkemiz, milletimiz ve yargı camiamız için hayırlı olmasını diliyorum.

Kanun Teklifi;

-Adalet hizmetlerimizin etkinliğini artıran,
-Yargısal süreçleri hızlandıran, 
-Suçla etkin mücadele sağlayan, 
-Ceza adalet sistemini ve hukuki güvenliği güçlendiren, 
-Temel hak ve özgürlüklerin korunması ve genişletilmesini sağlayan, 
-Aile kurumunu güçlendiren,
-Hukuk ve Ceza Uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yöntemlerinin alanlarını genişleten 
önemli düzenlemeleri içermektedir.

20 farklı kanunda değişiklik yapan 39 maddeden oluşan Kanun Teklifinin milletvekillerimizin takdiriyle uzlaşı içerisinde Gazi Meclisimizde kabul edileceğine yürekten inanıyorum. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nı  Adaletin Yüzyılı yapmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Metin
    3 ay önce
    Suçla etkin mücadele vatandaşların beklentisi olan başlık.
  • Mahkum aileleri
    3 ay önce
    4/4 2.kez tekerrür mükerrerden infazları yanan şartlı tahliyesi koşullu salı verilmesi denetim hakları geri alınan tüm mahkumlar madde ayırımsız af bekliyor 7.yargı paketinden beri mahkum aileleri verilen sözler tutulsun diye bekliyor Artık Yargı Paketi beklemek istemiyoruz Yarına sağ çıkacağımız belli değil Aylardır sevdiklerimize kavuşma ümidi ile yaşıyoruz Onlar cezaevinde bizler dışarıda ceza çekiyoruz Devletimiz mahkum ailelerinin feryadını duysun İnfaz Düzenlemesi ADİL Olsun Verilen sözler tutulsun Yatılan cezalar tekrar yatılmasın GEÇ GELEN ADALET ADALET DEĞİLDİR 4/4/4 2.kez mükerrer zulmüne madde ayırımsız son verilmesini bekliyoruz
  • Edat özgül
    3 ay önce
    İKİNCİ KEZ MUKERRERLER Bizim ç..İKİNCİ KEZ MUKERRERLER Bizim çocuklardır.Bu toprakların evlatlarıdır.Açık ve denetim hakları verilmelidir.Terör bile 4 3 infazı var. Bu vatan evlatlarımızın haklarının verilmemesi toplumun vicdanını yaralamaktadır.9.yargıpaketine eklenmelidir.Verilen sözler tutulsun