Adalet Bakanından 'infaz sisteminde caydırıcılık' açıklaması

Adalet Bakan Yılmaz Tunç'tan gündeme dair önemli açıklamalar.

Adalet Bakanından 'infaz sisteminde caydırıcılık' açıklaması
Editör: adalet.tv
18 Ekim 2024 - 14:34
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza adaleti sistemi, soruşturmanın etkinliği, davaların gecikmeden sona ermesi ve ceza infaz sisteminde caydırıcılığı, suçlunun ıslahını ortaya koyan önemli düzenlemeleri planladıklarını belirtti.

Bakan Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar: "Toplumda beklenti oluşturan denetimli serbestlik, koşullu salıverme, tutuklama sebepleri gibi toplumsal huzuru bozmaya yönelik bazı cezalar ve tutuklama sebepleri gibi bunlarda çözüm üretecek önemli düzenlemeleri inşallah önümüzdeki süreç içerisinde hayata geçireceğiz. Hedefimiz milleti suçludan korumak. Suç şebekeleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmek. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar milletçe birlik beraberlik içerisinde mücadele etmek."

"12 milyon dosyanın içerisinde eleştirilen kararlar da var. Hatalı olup temyizde düzeltilen kararlar da var. Yılda verilen 12 milyon kararın içerisinde birkaç olumsuz ya da eleştirilen bir karar nedeniyle tüm yargı teşkilatının töhmet altında bırakılmasını biz kabul edemeyiz. Yargı çalışanları gece gündüz çalışarak bu kararları veriyorlar. Vatandaşın hakkına bir an önce ulaşabilmesi için üstün gayret gösteriyorlar. Birkaç olumsuz kararı öne çıkararak Türkiye'nin yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı konusunda seçimlerin, demokrasinin bile olmadığı ülkelerin gerisinde olduğunu söylemek büyük haksızlıktır. Eleştirilebilir ama bunu genelleyerek yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda bir sıkıntı varmış gibi göstererek bunun propagandasını yapmanın kasıtlı olduğunu söylemek istiyorum. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda tereddüdümüz olamaz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum