Adalet Bakanından hakim ve savcıları eleştirenlere tepki

Adalet Bakanından hakim ve savcıları eleştirenlere tepki geldi.

Adalet Bakanından hakim ve savcıları eleştirenlere tepki
Editör: adalet.tv
20 Eylül 2024 - 13:39 - Güncelleme: 20 Eylül 2024 - 13:44
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemde sosyal medya üzerinden eleştirilen ve hakarete uğrayan savcı ve hakimlere destek mesajı geldi.

Bazı istisnai kararlardan yola çıkarak yargının tümünü töhmet altında bırakan birtakım açıklamalar yapıldığını ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasına şöyle devam etti:

"25 bin hakim ve savcımız var. Yılda 12 milyon karar veriyorlar ve bu kararlar, istinafın, temyizin, Anayasa Mahkemesinin denetimine tabi. O karardan yola çıkarak 'Adalet yok, adalet nerede' şeklindeki eleştirilerin haksız olduğunu söylüyoruz. Yargımızın yıpratılmasına müsaade etmeyiz. Yargımızın vermiş olduğu hatalı kararların düzeltilmesiyle ilgili olarak, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı içerisinde her türlü gayret gösterilir. Ama bir karardan yola çıkarak 25 bin hakim ve savcımızı, avukatlarımızı töhmet altında bırakacak açıklamalara da hoş bakmayız, müsaade etmeyiz."

Ankara'daki adliye binalarının dağınık olduğuna işaret eden Bakan Tunç, "Avukatlarımız, hakim ve savcılarımız, vatandaşlarımız özellikle mahkemeleri bulmakta ve dilekçeleri ulaştırmakta sıkıntı çekiyorlar. Bu bölünmüş, parçalanmış yapıyı bizim tek çatı altında birleştirmemiz gerekiyordu. Ankaramızda yüksek mahkemelerimizin tamamı modern binalara kavuştu, şimdi sıra Ankara Adalet Sarayımıza geldi." dedi.

Bakan Tunç, yapılacak adalet sarayının 745 bin 900 metrekare alana sahip olacağını, içinde 1382 hakim ve cumhuriyet savcısı odası, 588 duruşma salonu ve 4 bin 180 araçlık otoparkın yer alacağını kaydetti.

ADLİ HİZMETLERİN HIZLANDIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Bazı mahkemelerde yargılamaların uzadığının farkında olduklarını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iş yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde adli hizmetlerin hızlandırılmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Bakan Tunç, 2002'de adli yargıda 3 bin 581 olan mahkeme sayısını 7 bin 133'e çıkardıklarını dile getirerek, "2016'dan bu yana yargı sistemimiz üç dereceli bir sisteme geçti. Özellikle yargı hatalarını en aza indirmek ve hukuki denetim anlamında bir mağduriyete neden olunmamasını sağlayan istinaf mahkemelerinin kurulmasını da önemli bir reform olarak hayata geçirdik. İstinaf mahkemelerimizin sayısını 17'ye yükselttik. Bölge idare mahkemelerimiz 9 bölgede faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. İstinaf mahkemelerimizin devreye girmesiyle beraber Yargıtay ve Danıştayımızın da iş yükü azaldı." diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum