Adalet Bakanı: Vatandaşlarımızı uzun süren yargılamalardan kurtaracağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Vatandaşlarımızı uzun süren yargılamalardan kurtaracağız."

Adalet Bakanı: Vatandaşlarımızı uzun süren yargılamalardan kurtaracağız
Editör: adalet.tv
07 Eylül 2024 - 15:26
Bölge Adliye Mahkemelerinin ceza dairelerine gelen dosya sayısının 4 milyon 62 bin 898 olduğunu aktaran Bakan Tunç, bugün itibariyle bu dosyaların 3 milyon 548 bin 456'sı karara bağlandığını kaydetti.

Hukuk dairelerine gelen dosya sayısının 3 milyon 867 bin 817 olduğunu belirten Adalet Bakanı Tunç, bu dosyaların da 3 milyon 172 bin 498'i karara bağlandığını ve 2016 yılından bu yana ceza ve hukuk dairelerinde yıl içerisinde gelen toplam dosya sayısının yüzde 85'inin karara bağlandığını belirtti.

Bazı dava türlerinde yoğunlaşmalar olduğunu belirlediklerini vurgulayan Bakan Tunç, bu yoğunlaşmanın önüne geçmek için İstanbul başta olmak üzere diğer illerde yeni daireler kurduklarını kaydetti.

Bakan Yılmaz Tunç, gelecek yıllarda dosya sayılarında azalma olduğunun görüleceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yeni heyetler oluşturduk ve oralardaki dosya sayısını da önümüzdeki yıl da bunu göreceğiz. Hızlı bir şekilde eridiğini ve vatandaşlarımızın özellikle uzun süren yargılama süreçlerinden kurtularak bir an önce haklarına kavuştuğunu inşallah göreceğiz. Bunu tabii yargı teşkilatımızla beraber, sizlerle beraber çok çalışarak milletimizin güvenine layık olarak, millet adına, o kürsülerde görev yapan hakim ve savcılarımız gerçekleştirecek.”

Bakan Tunç, Bölge İdare Mahkemelerinde de karara bağlanan dosya sayısı bakımından bir başarının söz konusu olduğunu ve Yargıtay ile Danıştay'ın iş yükünün azaldığını gördüklerini dile getirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum