Adalet Bakanı: Türkiye Yüzyılı'nı 'adaletin ve hakkaniyetin yüzyılı' yapmak için çalışacağız

Bakan Yılmaz Tunç: Türkiye Yüzyılı'nı 'adaletin ve hakkaniyetin yüzyılı' yapmak için çalışacağız.

Adalet Bakanı: Türkiye Yüzyılı'nı 'adaletin ve hakkaniyetin yüzyılı' yapmak için çalışacağız
Editör: adalet.tv
16 Eylül 2024 - 15:53
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar: "Gerçekleştirilen reformlarla mevzuatımız toplumun ihtiyaçlarına uygun hale getirildi.Temel hak ve özgürlükleri, hak arama yollarını genişleten önemli yapısal dönüşümler sağlandı.Aziz milletimizin büyük desteğiyle elde edilen bu başarıyı hazmedemeyenler de oldu. Vesayetçi anlayışın bekçiliğini yapan eski yargı düzenini özleyenler, bugün yargı sistemimizi haksız eleştirilerle yıpratmaya çalışsalar da gerçek apaçık ortadadır. Hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve güven veren bir adalet sisteminin tesisi yolunda, milletimiz için yeni adımlar atmadaki kararlılığımızdan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz."

"Yargı sisteminin daha da güçlenmesi, adaletin daha etkin ve hızlı bir şekilde sağlanması için attığımız bu önemli adımla, adaletin terazisini daha da sağlamlaştırıyoruz. Bugün sadece bir başlangıç yapıyoruz. Gelecekte ise hakim savcı yardımcılarımızın yargı sistemimize katkılarını görmek, hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olacaktır."

"Yargısal süreçlerin etkinliğini sağlamak ve vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden memnuniyetini artırmak için birçok düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı 'adaletin ve hakkaniyetin yüzyılı' yapmak için canla başla çalışacağız."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum