Adalet Bakanı TikTok kapatılacak mı sorusuna yanıt verdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuk olarak katıldığı programda soruları cevapaldı.

Adalet Bakanı TikTok kapatılacak mı sorusuna yanıt verdi
Editör: adalet.tv
24 Ağustos 2024 - 13:21
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kendisine yöneltilen "TikTok kapatılacak mı, böyle ber kaygı var, Instagramda da talepler yerine getirilmezse tekrar kapatılma söz konusu olabilir mi?" sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:

En son Instagramla ilgili duruma baktığımızda, orada da kataloglar suçlarla ilgili tespitler oldu. Ulaştırma Bakanlığımız BTK burada yetkisini kullandı. Çünkü BTK Başkanı'na bu konuda doğrudan durdurma yetkisi veriliyor. Sonrasında da tabii mahkeme süreçleri başlıyor. Ama Instagramla ilgili bir takım görüşmeler yapıldı ve açıldı.

Burada özellikle bazı terör örgütü mensuplarının propagandaya yönelik bazı hesapları var. Hem de paylaşımları söz konusu oluyor. Özellikle suç teşkil eden bu durumların mahkeme kararları çerçevesinde o sosyal medya şirketine gönderildiğinde mutlaka o hesabın kapatılması o mahkeme kararının uygulanması lazım.

Bu hesaplar kapatılmaz ise ve sonuç bant daraltmaya kadar varırsa ki kademeli bir ceza söz konusu. Elbette ki istemediğimiz bir durum ortaya çıkar.

Milyonlarca insanımızın kullanmış olduğu sosyal platformunun biz kapatılmasını ister miyiz? Elbette ki istemeyiz. Şimdi Roblox oyun platformu mahkeme kararı ile 6. Adana Sulh Ceza mahkemesi tarafından kapatıldı. Vatandaşlar, veliler Cumhuriyet Savcılığı bilişim suçları bölümlerine ihbarda bulunuyorlar. Diyorlar ki bu sitede çocuk istismarı var, çocuklara yönelik cinsel suç var. Kanuni olarak bu bir suç. Bu içerikler kaldırılırsa o yasak da kaldırılır. Şirketlerin bulunduğu ülkedeki yasaklara saygı duyması lazım.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum