Adalet Bakanı: Adaletin tecellisi için hukuk devleti şart

Adalet Bakanı katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu: "Adaletin tecellisi için hukuk devleti şart"

Adalet Bakanı: Adaletin tecellisi için hukuk devleti şart
Editör: adalet.tv
24 Ağustos 2024 - 13:24 - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 - 13:27
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar: Adalet mülkün temeli diyoruz. Adaletin tecellisi için hukuk devleti şart. Yargı bağımsız olmazsa hukuk devletinden bahsedilemez. Hukuk devletini güçlendirecek önemli reformlar yaptık. Anayasamızdaki vesayetçi ruhu kaldırmaya yönelik önemli reformlar yaptık. Yargı alanında son 22 yılı büyük reformlarla geçirdik. Kılık kıyafet özgürlüğü yoktu ülkemizde. 

12 Eylül'de bir sağdan bir soldan diye yaşları büyütülerek idam eden bir yargı vardı. Geçmişte darbecilere yardım eden bir yargı varken bugün darbecileri yargılayan bir yargı sistemimiz var. Artık darbe mağdurlarının yanında olan bir yargı var. 

DİLAN POLAT TAHLİYESİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. MASAK raporları çerçevesi içinde mahkemenin verdiği bir karar söz konusu. Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgi olmadan neden serbest kaldı ya da neden tutuklandı demek olmaz. Bunu değerlendirecek olan bağımsız ve tarafsız yargı. Bırakalım yargı kendi mecrasında işlesin ve Türk yargısına da güvenelim. Dosya zaten kamuoyuna açık, isteyen ulaşabilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum