ABD yargısı Eylem Tok'u iade etme kararı aldı

ABD yargısından karar çıktı: Eylem Tok Türkiye’ye iade ediliyor.

ABD yargısı Eylem Tok'u iade etme kararı aldı
Editör: adalet.tv
25 Temmuz 2024 - 11:13

Ehliyetsiz araç kullanırken karıştığı ölümlü kaza sonucu ülkemizden firar eden Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok için ABD mahkemesinde yargılama devam ediyordu.

Anne Eylem Tok ile ilgili hazırlanan taslak iade kararında şu ifadelere yer verildi:

“Yerel mahkeme, 11 Eylül 2024 tarihinde yapılan bir iade duruşmasının özellikle Türkiye Cumhuriyeti tarafından sunulan tasdikli, onaylı belge ve delilleri, hem avukatların hem de savcının yaptığı karşılıklı savunma ve argümanlarını değerlendirdikten sonra aşağıdaki hususları tespit ederek, tasdik için ABD Dışişleri Bakanlığı’nın onayına sunmuştur.”

Bu Mahkeme, Türkiye’nin Tok'un iadesi talebine cevaben ABD tarafından yapılan şikâyet sonrasında 14 Haziran 2024 tarihinde bu bölgede bulunan ve tutuklanan Eylem Tok’u kişisel olarak yargılama yetkisine sahiptir. ABD ile Türkiye arasındaki suçluların iadesi anlaşması bu davayla ilgili tüm süreç içinde tam olarak yürürlükte ve geçerliydi. ABD ile Türkiye arasındaki suçluların iadesi anlaşmasındaki Madde 2 uyarınca, Tok'un yargılandığı ve yargılanmak üzere iadesinin talep edildiği suçları kapsamaktadır” açıklamasına yer verildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum