ABD'li savcıdan tokat gibi cevaplar

Savcı Kristin: "Cezaevi koşulları gayet uygun ama Porsche’li yaşamdan sonra zordur"

ABD'li savcıdan tokat gibi cevaplar
Editör: adalet.tv
22 Haziran 2024 - 11:40
Reklam
Firari Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un yargılamaları ABD’de devam ederken Amerikalı savcı da dünya basınında gündem oldu.

Avukatları Timur Cihantimur’un kaldığı çocuk ıslahevinin koşullarından şikayet edince savcı Kristin Kearney “Annesinin Porsche’siyle dolaşan bir çocuk için koşullar elbette zor” yanıtını verdi.

Islahevinde nemlendirici krem isteyince de görevli memurlar "bol su iç" yanıtını verdi.

TAHLİYESİ İSTENDİ

Avukat tarafından müvekkillerinin psikolojisinin bozulduğunu, reçeteli ilaçlarını alamadığını da kaydeden savunma ekibi, ülkeden kaçma riski bulunmadığını savunarak mahkemeden Cihantimur’un kefaletle tahliye edilmesi talep edildi.

Savcı Kristin Kearney ise avukatların iddialarına Cihantimur’un kaldığı cezaevi kampüsünün sosyal koşullarının iyi olduğunu söyleyerek şu cevabıverdi: “Sınıflar var, bir spor salonu, bir kütüphane, bir kilise var, akıl sağlığı destek birimi ve tıbbi tesisleri var. Benim anlayışıma göre Cihantimur tecrit altında değil. Burası bu tür kişiler için gayet uygun bir yer. Burası multimilyon dolarlık evlerde yaşayan, annesinin Porsche’sinde dolaşan ve daha önce hiç sorun yaşamamış biri için şok olabilir”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum