9'uncu Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonundan geçti

9'uncu Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonundan geçti, paketin Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor.

9'uncu Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonundan geçti
Editör: adalet.tv
12 Temmuz 2024 - 09:52
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 9'uncu Yargı Paketi TBMM ADalet Komisyonundan geçti. Paketin Meclis Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak AK Parti Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel şu açıklamayı yaptı: Adalet Komisyonumuzda dün itibariyle görüşmeye başladığımız, kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen 2/2258 Esas numaralı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Komisyon görüşmelerini; aralıksız olarak 20 saati aşan yoğun bir çalışma akabinde tamamlamış bulunmaktayız.

Kanun Teklifinin ilk imzacı vekilleri olan Sn. Cahit Özkan ve Adem Yıldırım'a komisyonumuzu aydınlatıcı açıklamaları ve katkıları sebebiyle başta Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürü Mehmet Ökmen olmak üzere tüm bürokratlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum.

Değerli görüş ve düşünceleriyle teklif görüşmelerine katkı sunan tüm Komisyon üyelerimize ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. 

Kanun Teklifine ilişkin, Komisyonumuzda gerçekleştirmiş olduğumuz görüşmeler neticesinde; katılımcılar arasında görüş ayrılıklarına sebebiyet veren, “İcra ve İflas Kanunu, Avukatlık Kanunu, Türk Medeni Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve ilgili Kanunlara” ilişkin hükümlere yönelik AK Parti grubumuz, ilgili bakanlıklarımız ve diğer paylaşlar ile gerekli etki analizleri yapılacak ve Kanun Teklifi son hali ile Genel Kurul’da Yüce Meclisimizin takdirine sunulacaktır. 

Genel Kurul görüşmeleri sırasında iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerinin vereceği destekle Kanun Teklifinin kabul edileceğine inanıyor, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum