9'uncu yargı paketi Ekim ayına ertelenecek

Meclis’e gelmesi aylarca geciken 9’uncu yargı paketi bu kez mecliste erteleniyor.

9'uncu yargı paketi Ekim ayına ertelenecek
Editör: adalet.tv
27 Temmuz 2024 - 20:01
Yerel seçimler öncesinde yasalaşması beklenen 9’uncu yargı paketi aylardır gecikiyordu.

Son olarak milyonlarca vatandaşın beklediği önemli maddeler paketten çıkarıldıktan sonra TBMM’ye sunulan yargı paketinin gündemin yoğun olması nedeniyle yine erteleniyor.

Alınan bilgiye göre TBMM'nin yasama faaliyetlerini 1 Ağustos'ta sonlandırmaya hazırlandığı ifade edildi. Bekleyen yasa tekliflerinde 9'uncu Yargı Paketi, Öğretmen Meslek Kanunu, Tüketici Hakları Yasasında değişiklik öngören kanun teklifi 1 Ekim sonrasına bırakılıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün TBMM'de 1 saat kadar süren bir görüşme gerçekleştirdi. 

Bakan Tunç, paketten vergi düzenlemesine eklenebilecek olan maddeleri Güler'e iletti. Güler de bu maddeleri teklife son şeklini veren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderdi. AK Parti bu çerçevede 3 madde ihdası için yeni bir önerge verecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Hamit
    1 ay önce
    Suç işleyenlerin cezalarını cezaevinde çektiği düzenlemeler istiyoruz.
  • Sevgi aykan
    1 ay önce
    31 temmuz yasası suç tarihi baz alınarak esitlenmeli hala duzeltilmiyor haksızlık yapılıyor
  • Edat özgül
    1 ay önce
    Ucube Mükerrir (4/4)yüzünden vatan evlatları4/4tam kapalı cezaevi yatıyor.Terör bile4/3 infazı var.Dünyanın neresinde görülmüş vatan evladının terördendaha ağır ceza infaz ettiği.Bizimçocukları kazanın.Yazıktır günahtır. Cezaevleri nefes alsın.