80 Milyonluk vurgun yapan zabıt katibinin yargılandığı davada ilginç savunmalar

80 Milyonluk vurgun yapan zabıt katibinin yargılandığı davada ilginç savunmalar haberlere konu oldu.

80 Milyonluk vurgun yapan zabıt katibinin yargılandığı davada ilginç savunmalar
Editör: adalet.tv
12 Eylül 2024 - 17:00
Bakırköy Adalet Sarayında zabıt katibi olarak görev yaparken 80 milyon TL vurgun yaptığı iddia edilen zabıt katibi S. D.'nin davasında ara karar çıktı.

Yüksek kar getirisi vaadiyle ile 8 vatandaşı milyonlarca lira dolandıran zabıt katibi Süleyman Demirel ve diğer 14 sanığın yargılandığı davanın görülmesine bugün duruşma salonunda devam edildi.

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre; Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bir kısım tutuksuz sanık ve tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuklu olarak yargılanan sanık S. D. ise duruşmaya cezeavinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

"HEPSİ BANA BORÇLU ÇIKACAK"

Mahkemede savunma yapan sanık S. D., önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “Ben kimseyi dolandırmadım. Levent Sırataş, basına seksen milyon lira zararım var diyor ancak nasıl oluyorsa sonradan duruşmaya gelince bu rakam sekiz milyon liraya düşüyor. Aslına bakarsanız bu sekiz milyonun da bir hukuki dayanağı yok. MASAK raporu geldiğinde burada bulunanların hepsi bana borçlu çıkacak. Dosyada somut delil yoktur, tahliyemi talep ediyorum.” ifadesini kullandı.

ZARARLARI GİDERECEĞİM

S. D. savunmasının devamında “Dilan Polat, bir tane bile delil bulunmadığından tahliye edilmiştir. Ben Polat’lar dan daha mı suçluyum? O insanlar tahliye oldular, ben ise 11 aydır tutukluyum. Bir kısım müştekinin 50.000 TL civarında zararlarını gidereceğim. Ben kimseden milyonları bulan miktarlarda para almadım" dedi.

YENİ TUTUKLAMA GERÇEKLEŞTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık S. D.'nin tutukluluk halinin devamına, salonda bulunan ve adli kontrol şartına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan A. Kırmızı’nın ise kolluk görevlilerince tutuklanmasına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertlendi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum