30 yıl önce ABD'de cezaevinden firar eden hükümlü Gürcistan'da yakalandı

1994 yılında Oregon Cezaevinden firar eden şüpheli Gürcistan'da gözaltına alındı.

30 yıl önce ABD'de cezaevinden firar eden hükümlü Gürcistan'da yakalandı
Editör: adalet.tv
18 Temmuz 2024 - 12:06
ABD'de cezaevinden 30 yıl önce firar eden hükümlü Gürcistan'da yakalandı. 70 yaşındaki Steven Craig Johnson isimli şüpheli, Kasım 1994'te Oregon'daki Mill Creek cezaevindne firar etti.

Alınan bilgiye göre; Oregon Ceza İnfaz Kurumu tarafından bastırılan bir broşürde, şüpheli şahıs cinsel istismar ve sodomiye teşebbüs suçundan hapis yatıyordu.

Broşürde şüpheli şahısın "ergenlik öncesi erkekleri mağdur etme olasılığının yüksek olduğunu" ve "çocuklarla temas kurmasına izin verilmemesi" gerektiği detaylarıyla yazıyordu.

WMGT'nin bildirdiğine göre, "William Cox" olarak da bilinen Johnson, Salı günü saat 14.00 civarında ABD Polis Teşkilatı tarafından Georgia, Macon'daki bir apartman kompleksinde tutuklandı.

Şüphelinin firar ettikten sonra aradan geçen 30 yıl içerisinde öldüğüne dair herhangi bir kanıt bulamayan yetkililer dosyayı özel bir ekibe teslim ederek yeniden incenlenmesi talep etti.

Yapılan istihbari araştırmalar ve incelemeler sonucunda firari şahısın izine Gürcistan'da rastlanıldı. Gürcistan polisi ile kurulan irtibatın ardından şüpheli gözaltına alındı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum