10'uncu yargı paketi ve ikinci kez mükerrirlik konusu

10'uncu yargı paketi ve ikinci kez mükerrirlik konusu özel haberimizde.

Editör: adalet.tv
16 Eylül 2024 - 15:33 - Güncelleme: 18 Eylül 2024 - 23:03
İKİNCİ KEZ MÜKERRİRLER: İkinci kez mükerrirlik konusuyla ilgili olarak Adalet TV’ye çok fazla soru geliyor. 8 ve 9’uncu yargı paketlerinde bu konu ele alınmış ancak son dakika değişiklikler ile paketlerden çıkarılmıştı.

Önümüzdeki ay gündeme gelmesi beklenen 10’uncu yargı paketinde en önemli gündem maddesinin ikinci kez mükerrirlik konusunun olması bekleniyor.

Son açıklanan rakamlara göre cezaevlerinde 350 bin hükümlü ve tutuklu bulunuyor. İkinci kez mükerrir olan dosyalara herhangi bir indirim oranı uygulanmıyor. Terör dahil tüm hapis cezalarına 1/2, 2/3 ve 3/4 indirim oranları uygulanırken, ikinci kez mükerrir olan dosyalara herhangi bir indirim oranı uygulanmaması ve bu dosyalardan hapis cezası alanların Açık cezaevine ayrılma, Denetimli Serbestlikten faydalanmak gibi hiçbir hakları bulunmuyor. Cezalarının tamamını kapalı ceza infaz kurumlarında infaz ediyorlar.

Bu konuda yapılacak çalışma ile cezaevlerindeki kapasite sorunu bir nebze olsun aşılmış olacaktır.

Umarız 10. Yargı paketinde verilen sözler tutulur ve bu konu ülke gündeminden çıkmış olur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Seher Canpolat
    1 gün önce
    31 temmuz yasası esitlenmeli suç tarihi baz alınmali aynı tarihte suç işleyen iki insandan biri iceride diğeri yasadan faydalanmış şekilde dışarıda